Radiatoren

Er bestaat een ruime keuze aan radiatoren, in verchillende vormen, modellen en indien gewenst zelfs kleuren. Wij laten bij nieuwbouw of renovatie steeds een warmteverliesberekening uitvoeren van de woning om het vermogen van de radiatoren te bepalen in elke te verwarmen ruimte.

Aan de hand van deze berekening kunnen we U verschillende merken en types radiatoren voorstellen die passen bij uw woning of smaak.
We houden ook rekening met de verdeling van de warmte in de ruimte, en zullen hierdoor soms meerdere kleinere radiatoren plaatsen in bv de woonkamer, dan één grote. Dit om de plaats tot in de kleinste hoekjes te kunnen verwarmen in plaats van alle vermogen op een plaats te concentreren.

Bij verwarmingsketels die kunnen werken op lagere temperaturen, condensatieketels, is het aan te raden de radiatoren steeds groter te nemen dan de berekende waarden. De kostprijs van de radiator ligt hierdoor mogelijk wel hoger. Maar daardat de stooklijn van de verwarming lager kan ingesteld worden, en hierdoor het rendement stijgt, zal de meerprijs terugverdient worden bij het verbruik van de verwarming.